Lorem quis bibendum auci Lorem gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursu. Ut enim ad minim veniam.

© 2016 Your Business Name!

Blogg

Välkommen till mitt nya företag!

Vad kul att just du hittat hit! Jag som skriver och driver Dharma in mind är en tjej med många strängar på min lyra. Jag har flerårig erfarenhet av terapeutiskt behandlingsarbete mot stress men är också lärare i mindfulness, självmedkänsla och yoga. De metoder jag använder mig av lärs ut på universitet eller välrenommerade skolor, är evidensbaserade och tar ofta flera år att bli certifierade inom. Det är enligt min mening viktigt att du som kund får ta del av kvalificerad och enligt socialstyrelsen legitimerad hjälp i en så viktig del av ditt liv som din egen hälsa.

Jag har också personlig erfarenhet av stress och utmattning. För några år sedan blev trycket för hårt, jag var tvungen att dra i bromsen och omvärdera mycket av mina tidigare värden för att må bättre. Lära känna mig själv på nytt. Det blev en krävande, skrämmande men också en fantastisk resa. Idag ser jag det som en resurs att kunna relatera till stress- och utmattning från såväl ett professionellt som ett självupplevt perspektiv.

Min devis är att ett holistiskt tillvägagångssätt är nödvändigt för att kunna tillfriskna från stress på ett framgångsrikt sätt. Kroppen och sinnet hänger ihop och för att kunna bli sundare behöver vi därför behandla alla delar. Känner du dig exempelvis som oftast stressad behöver du sannolikt se över både tankemönster, självkritik, emotionella undvikanden såväl som hur kroppen mår. Hur det är med vila, återhämtning, matvanor, fysisk, aktivitet eller egentid? Vilka beteenden som du utför blir dysfunktionella?

Under mina år i arbetet med stress både vad det gäller mina kunder men också för egen delbara gör det man måster men också för egen del utmattning tenderar att ha förlorat ett autentiskt riktmärke i livet. ofta ntidar tycker jag mig kunna urskilja en viktig gemensam nämnare. De personer som hamnar i olika stresstillstånd på gränsen till utmattning tenderar att ha förlorat ett autentiskt riktmärke i livet. Ofta går man omkring som på autopilot mer anknuten till sitt ”huvud” än sitt ”hjärta”. Man bara gör det man tror man måste utan reflektion kring vad man kanske egentligen vill eller mår bra av. Här blir det viktigt att fundera på om dina värderingar går i linje med vart du befinner dig just nu? Kanske behöver du till exempel se över din arbetssituation för att må bättre, eller till och med byta arbetsplats eller bransch, bryta några energikrävande relationer eller flytta dit ditt hjärta hör hemma. Kanske är du tillfreds med alla grundfaktorer men har ändå svårt att få till hälsosamma rutiner. Det viktiga är att reflektionen görs och blir av. Att du stannar upp och funderar över om ditt liv just nu ser ut så som du önskar eller om du behöver göra några förändringar för att må bättre.

Av just den anledningen har jag funnit att den yogiska termen ”Dharma” är så passande i fråga om stress. Dharma som inom yogafilosofin handlar om att hitta sitt livskall/syfte/livsuppgift i livet. Att alla människor har något de är ämnade för att göra för att må sitt bästa och gagna samhället på bästa sätt. Din uppgift blir således att ta reda på det. Hälsa handlar om att lära känna sig själv på alla plan, tankar, känslor, kropp och beteende. Du behöver hitta ditt eget sunda sätt att leva och hantera livets alla svårigheter. När allt kommer omkring är det kanske den viktigaste investeringen du kan ge dig själv eller ditt företag.

Tack för att du tog dig tid att läsa mitt första blogginlägg. Hoppas att det väckt någon reflektion hos dig och hoppas att vi ska ses snart!

Hälsningar Susanne

2 Kommentarer
  • Claudia
    september 14, 2017 at 6:31 e m

    Lycka till Susanne ! Ska kika in här för inspiration !😇

Lämna en kommentar

10 + 1 =