Lorem quis bibendum auci Lorem gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursu. Ut enim ad minim veniam.

© 2016 Your Business Name!

Psykoterapi med KBT

Kognitiv beteendeterapi är en strukturerad och aktiv terapiform som kräver full närvaro från såväl mig som terapeut till dig som kund. Hemuppgifterna är centrala och fungerar som drivmedlet till att terapin går mot utsatta mål. Under de första samtalen fokuserar vi på att ringa in problemet och att göra en realistisk målformulering. Eftersom det i regel är svårt för många att sätta fingret på vad som orsakar de problem man har i sitt liv fyller kartläggningen en viktig första funktion. Det första steget handlar därför om att tydliggöra dysfunktionella tankar, känslor och beteenden och blir varse om dess negativa konsekvenser. I ett andra steg går man sedan vidare för att titta på vilka behandlingsinterventioner som kan vara lämpliga. Det kan handla om allt ifrån att tillsammans ifrågasätta negativa tankar, till att formulera lämpliga beteendeexperiment eller att bekanta sig mer med sina känslor och behov.

KBT har idag starkt vetenskapligt stöd, så kallad evidens för en rad psykiatriska tillstånd så som depressioner, ångestsyndrom, utmattningssyndrom, sömnstörningar, ätstörningar med mera. Det är också en metod som lämpar sig väl för behandling av icke psykiatriska tillstånd så som bristande självkänsla eller personlig utveckling.

Min specialinriktning ligger på behandling av stress och utmattning, bristande självkänsla och social fobi. Jag arbetar dock med alla problemområden så som exempelvis depressioner, ångestsyndrom, tvångssyndrom, beroenden, sorgsamtal, eller relationsproblem.