Lorem quis bibendum auci Lorem gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursu. Ut enim ad minim veniam.

© 2016 Your Business Name!

Yoga

Yoga är en tusenårig indisk livsåskådning och ett redskap för såväl fysisk som psykisk hälsa. Idag associerar kanske de flesta yoga med fysiska övningar, så kallade asanas. Yoga innebär dock mycket mer än så. Yoga utvecklades från början med fokus på den andliga aspekten. Målet var att stilla ett oroligt sinne och detta gjordes exempelvis med hjälp av fysiska övningar (asana), andningsövningar (pranayama), rening av kropp (Kriya) och genom att följa vissa etiska förhållningssätt (yoga sutras). Jag är utbildad i Hatha – och ashtangayoga som är dynamiska former av yoga samt yinyoga som är en lugn och meditativ yogaform.

Idag finns mycket forskning som visar på yogans goda inverkan på stressrelaterade besvär. Både vad det gäller fysiska rörelser såväl som andliga och meditativa. Det är inte utan anledning som den moderna västerländska psykologin har tagit stor influens av österländska livsåskådningar så som buddhism och innan dess de vediska skrifterna som låg till grund för yogan. Det görs sig tydligt i terapimetoder som exempelvis KBT, ACT , DBT, CFT, MBSR och MSC*.

Yogan erbjuder ett smörgåsbord av tekniker för dig som upplever stress och utmattning. Allt ifrån aktiv träning, avslappningsövningar, andningsövningar, meditation till goda etiska frågeställningar att begrunda.

*(KBT) kognitiv beteendeterapi (ACT ) Acceptans and comittment therapy (DBT) Dialectical behavoir therapy (CFT) Compassion focused therapy (MBSR) MIndfulness-based stress reduction (MSC) mindful self-compassion.